Interesses

     
Homepage
Hobby
Interesses
Leefomgeving
Werk
Snapshots
Fotoalbum
Links
E-mail
Gastenboek

Vrachtwagen-modelbouw
 
R-serie
 
Renaultoloog
 
Jasper Wheels

 

 

de dingen die ik leuk vind


Naast mijn hobbies zijn er nog veel meer leuke dingen die mij interesseren. Op deze pagina zie je dingen als radio en tv, alles met wielen, boeken en tijdschriften en nog veel meer zaken waar ik me mee bezig hou.


Alles met wielen

Dat ik iets met auto's en zo heb hoef ik niemand te vertellen. Vanaf mijn 3de levensjaar kon ik al meerde automerken uit mijn hoofd en ze ook herkennen op de weg. Velen van jullie denken dat ik maar 1 merk ken, te weten: Renault, maar niets is minder waar. Het is zelfs zo dat ik eigenlijk tot in de vroege jaren '90 mij volledig op Volvo gericht had. Vanaf ongeveer 1992 ben ik met Renault verder gegaan, vraag mij niet meer waarom, maar beide merken zijn vandaag de dag nog steeds mijn favorieten, waarbij Renault op de 1e plaats komt. Daarnaast heb ik nog meer merken waarvan ik zeg, ja die hebben mijn interesse behoorlijk gewekt. Ik moet toegeven dat Mack, Claas en Irisbus merken zijn die ik via Renault heb leren kennen, maar het Scania en Saab  gebeuren is iets dat mij buiten Renault en Volvo om ook bijzonder boeit.


Renault
Renault S.A. is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam Régie Nationale des Usines Renault. Bijnaam van het Franse merk is dan ook 'La Régie'. Een andere bijnaam is 'Le Losange', verwijzend naar het logo.

Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Boulogne-Billancourt en het onderzoekshoofdkantoor (Technocentre Renault) in Saint-Quentin-en-Yvelines. Sinds maart 2005 is Carlos Ghosn, een Braziliaan die wereldfaam heeft bereikt door zijn optreden bij Nissan, bestuursvoorzitter en CEO van het bedrijf en volgde daarmee de Zwitser Louis Schweitzer, die Renault vanaf 1992 leidde, op. In 1999 was Ghosn naar dochterbedrijf Nissan uitgezonden om daar orde op zaken te stellen.

Groupe Renault bestaat uit vier bedrijven: Renault (2.118.844 auto's/lichte bedrijfswagens in 2014), Renault Samsung Motors (82.123 auto's), Dacia (511.645 auto's/lichte bedrijfswagens) en Alpine (buiten gebruik genomen in 1994).

In Nissan heeft Renault een aandeel van 43,4%, in Dacia een belang van 99,4% en in het Duitse Daimler AG een aandeel van 1,55% (als onderdeel van een samenwerking tussen Daimler AG en de Renault-Nissan alliantie). Verder heeft Renault S.A. een belang van 37,25% in het Russische AvtoVAZ (moederbedrijf van Lada).


Renault Trucks
Renault Trucks is een Frans bedrijf dat vrachtauto's produceert. Renault Trucks, voorheen Renault VI, maakt deel uit van de Volvo Groep. In 2001 ruilde het moederbedrijf Renault SA de aandelen van zijn vrachtwagenafdeling in voor een deelname van 20% in Volvo. Renault Trucks werd samen met Mack Trucks ondergebracht in de vrachtwagenafdeling van Volvo. Eind 2012 verkocht Renault de laatste aandelen in Volvo om de schulden af te betalen.
   

Saviem
Saviem (Société anonyme de véhicules industriels et d'équipement mécaniques) was een Franse fabrikant van vrachtauto's en autobussen.

In 1955 voortgekomen uit een fusie van de vrachtwagenafdeling van Renault, Latil en Somua, was het een belangrijke speler op vooral de Franse markt. In 1965 komt de constructeur Richard Continental bij Saviem. In 1975 voegt ook Sinpar zich bij Saviem. In 1978 had Citroën Berliet afgescheiden, doordat zij bij de PSA groep was gekomen. Dit vormde samen met Saviem Renault VI (Véhicules Industriels). Nog later zou het bij Irisbus worden gevoegd.


Berliet
 
   

Volvo/Volvo-BM/Valmet/Valtra

Voor Volvo heb ik dezelfde fascinatie als voor Renault. De fascinatie ligt hem in het feit dat Volvo net als Renault een hele grote diversiteit aan voertuigen maakt. Volvo iets minder als Renault maar toch nog een hele hoop, en Volvo heeft voertuigen die Renault weer nooit gebouwd heeft zoals grondverzetmachines. Volvo maakt en maakte auto's, vrachtauto's, bussen, tractoren, grondverzetmachines, scheepvaartmotoren (Volvo Penta) en is en was te vinden in de diverse autosporten.
 
Volvo is van oorsprong een Zweeds merk dat in April 1927 werd gegrondvest door Assar Gabrielsson en Gustaf Larsson. Volvo is een latijnse naam en betekend "ik rol". Volvo staat er om bekend veilige voertuigen te maken en is ook uitvinder van vele veiligheidsvoorzieningen zoals o.a. de veiligheidsgordel. Volvo heeft een echt eigen gezicht, ze zijn degelijk en ze zijn wat mij betreft een lust voor het oog.

Saab/Scania

Scania en Saab zijn absoluut merken die tot de verbeelding spreken. Ook deze merken hebben mijn voorkeur. Net als bij Volvo gaat het hier om veilige, en zeer zeker ook om mooie en stoer uitziende voertuigen. Zowel Scania als Saab komen oorsprongkelijk uit Zweden. De historie van SAAB (Svenska Aeroplan Aktiebolaget) begint in 1937 met de bouw van militaire voertuigen en vliegtuigen. Na de tweede wereldoorlog werd begonnen met de produktie van auto's.

In 1969 fuseert Saab met Scania en gaan ze verder onder de naam Saab-Scania. Scania AB is al veel eerder tot standgekomen door een fusie tussen Vabis (Vagnfabriks Aktiebolaget) en Scania. Vabis stamt al uit 1891, Scania uit 1900. Scania (Naam van een Zweedse provincie)  bouwt al jaren vrachtwagens, legervoertuigen en bussen. Vanaf 1995 behoort Saab tot de General Motors group en gaat Scania zelfstandig verder.

 

Links: Saab / Saab NL / Saab history / Scania / Scania NL / V8 power / Irizar


Mack

Mack is een bekend Amerikaans vrachtautomerk. In de jaren 80 werd het bedrijf overgenomen door Renault VI, Volvo Trucks. Het hoofdkantoor van Mack bevindt zich in Greensboro in North Carolina.

Claas

Claas is een Duits bedrijf dat landbouwmachines bouwt.

Claas begon in 1913 in Westfalen in Duitsland. August Claas werkte met zijn broers Franz en Theo samen. Ze constateerden dat er behoefte bestond aan een mechanische schovenbinder. In 1934 produceerde Claas de eerste opraapmachine voor hooi.

In 1936 namen ze de eerste Europese getrokken maaidorser in productie. Dankzij deze machine wist Claas een grote markt te bereiken. De eerste zelfrijdende maaidorser kwam er in 1953 en in 1973 kwam de eerste zelfrijdende hakselaar op de markt. Claas is de grootste fabrikant van hakselaars, het bedrijf produceert per jaar meer van deze machines dan alle andere merken bij elkaar. Het is daardoor Europees- en wereldmarktleider.

Na de inlijving van Renault Agriculture in 2003 heeft Claas zich sterk uitgebreid. Het bedrijf telt nu ongeveer 6000 werknemers. Claas produceert nu ook tractoren. In de beginperiode waren dat vooral de modellen van Renault die lichtgroen waren gespoten. Sinds 2006 verkoopt Claas ook zelf ontwikkelde tractormodellen.

Dochteronderneming Agrocom levert GPS-systemen die de mogelijkheid bieden om machines te volgen en de oogstkwaliteit te bekijken via internet.

De hoofdlocatie van Claas is gevestigd te Harsewinkel.

 

Olympique Lyonnais

Olympique Lyon heeft in de begin jaren van de 20e eeuw Renault Trucks als hoofdsponsor gehad, vandaar mijn interesse!

Olympique Lyonnais, kortweg Olympique Lyon, is een Franse voetbalclub uit Lyon, opgericht in 1899 en uitkomend in de Ligue 1. De club behoort tot de Europese top en is lid van de ECA. De club speelt zijn wedstrijden in het Stade Gerland. De bijnamen van de club zijn La Reine (de Koningin) en Les Gones (de jongens). Olympique Lyonnais behoort tot de beste clubs van Frankrijk en domineert de Ligue 1 sinds de beginjaren van de 21e eeuw. In 2001 eindigden ze tweede, achter FC Nantes, maar daarna won de club de titel zeven maal op rij.


Luchtballonnen

 

Luchtballonnen hebben altijd al indruk  gemaakt op mij, van kinds af aan bleef ik naar de lucht kijken als er een of meerdere luchtballonnen te zien waren. Vaak ben ik ze met mijn fietsje achterna gegaan als ik zag dat ze in de buurt gingen landen. Ik heb er zelf nog nooit in gezeten, ik wil het graag ooit wel een keer doen en de wereld van boven bekijken, het blijft een fascinerende verschijning zo'n luchtballon.


Flora en Fauna

Ik leef zo veel mogelijk met respect voor de natuur en het milieu. Ik ben zeer gefascineerd door wat de natuur mij allemaal te bieden heeft, ik geniet van de zon, een vlinder, een veld met zonnebloemen maar ook de herstkleuren laten mij genieten van dat jaargetijde. Zelf mag ik graag in de tuin werken en wil ik nog wel eens zelf mooie bloemen zaaien of de moestuin onderhouden. Ook wandel ik graag in de vrije natuur.

zee

vlinders

zonnebloemen

     

ijsbloemen

land en tuinbouw

het weer

     

PTT - De posterijen

De posterijen en de postbode in het bijzonder hebben mij altijd gefascineerd. Ik zag het vak van postbode in een bepaalde romantiek. In vrijheid door het landschap lopen of rijden, brieven en pakketjes bezorgen naar mensen die er veelal naar uit kijken. Maar ook het hele logistieke postproces vind ik boeiend, van brief posten tot brief ontvangen. Heb er vroeger wel eens aan gedacht om postbode te worden.

Een oude Simca postauto, zoals ik ze me nog kan herinneren toen ze in de jaren '80 de post rond brachten in Evertsoord. Later werden ze vervangen door de Renault Express, nog later door de Renault Kangoo

De groene brievenbus zoals deze bij mijn ouders aan de kerkkuilenweg in Evertsoord staat

De rode brievenbus, met gleuven voor streekpost en overige bestemmingen

   
De posttrein uit de jaren '90
Postzegels

Postzegels, ik heb ze jaren gespaard, en ik heb er best veel. Op elke postzegel staat een wereld opzich afgebeeld. Elke postzegel verteld een eigen verhaal. Vaak met de mooiste grafische afbeeldingen en de prachtigste kleuren. Ik heb een apart album met alleen voertuigen postzegels, de andere albums zijn ingedeeld op land

 

Mijn Renault postzegels

Enkele fraaie voertuigpostzegels  
 

Filatelie is een samentrekking van de Griekse woorden phileon (φιλεων) en ateleia (ατηλεια) die respectievelijk "houden van" en "Vrij van Belasting" betekenen (zie postzegel voor een uitleg van dit laatste woord). De term filatelie, vroeger ook als philatelie geschreven, werd voor het eerst in 1864 voorgesteld in een postzegelblad door de Franse verzamelaar Georges Herpin.

Postzegelverzamelingen worden meestal opgebouwd op land, maar vaak ook op thema (thematische filatelie), bijvoorbeeld ruimtevaart, bloemen of componisten. In sommige landen worden speciaal voor de verzamelaars grote aantallen postzegels gedrukt. De grootste postzegelverzameling ter wereld bevindt zich in het British Museum in Londen. Ook het Museum voor Communicatie in Den Haag heeft een grote verzameling, met onder andere een exemplaar van een van de zeldzaamste postzegels ter wereld, de blauwe Mauritius. Hoewel de meeste mensen bij het horen van het woord filatelie denken aan het verzamelen van postzegels, moet worden opgemerkt dat filatelie eigenlijk meer is. Ook het verzamelen van andere elementen die met het verzenden van post te maken hebben behoren bij de filatelie. Daarbij kan men denken aan stempels, postzegelboekjes, automaatzegels, dienstzegels enzovoorts. Ook het verzamelen van kerstdagenveloppen is een veelgeziene liefhebberij. Een specialisatie in de filatelie is nog de eo-filatelie, die zich bezighoudt met post uit de tijd dat er nog geen postzegels waren.

Enkele van mijn postzegelalbums


ANWB

De ANWB werd op 1 juli 1883 opgericht door Edo Johannes Bergsma en Dirk ter Haar onder de naam Nederlandsche Vélocipèdisten-Bond op de Maliebaan te Utrecht. De club had toen 200 leden. Twee jaar later werd de naam veranderd in Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, waar de afkorting ANWB vandaan komt. Sinds de vereniging formeel 'toeristenbond' heet (1905) hebben de letters ANWB geen betekenis meer.

   
Passage uit de Sjef van Oekel strip "Sjef van Oekel draaft door":

Een eeuw wijzer, een boeiend boek uitgebracht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de ANWB

Op 28 mei 1893 werd de eerste stap gezet naar juridische hulpverlening naar de leden door het instellen van de "Rechtsgeleerde Commissie". Tegenwoordig wordt de leden die zo'n verzekering afsluiten deze hulp via de afdeling Rechtshulp aangeboden. Deze afdeling is gespecialiseerd in het verlenen van (internationale) rechtshulp op het gebied van mobiliteit, recreatie en toerisme. Een voorbeeld van dergelijke rechthulpverlening heeft betrekking op de dienstverlening voor ANWB-leden van de Alarmjurist, een service die 24 uur per dag 7 dagen per week te raadplegen is in geval van acute behoefte aan juridisch advies in het buitenland.

De bond houdt zich al sinds het eind van de negentiende eeuw niet alleen maar bezig met fietsers, maar ook met automobilisten, wandelaars, ruiters, motorrijders, watersporters, wintersporters en kampeerders.

Naast het aanbieden van verzekeringen, reizen en testen zijn ook de Wegenwacht (opgericht in 1946), de Alarmcentrale en Rechtshulp van de ANWB. De ANWB geeft twaalf magazines uit, waaronder het verenigingsblad, de Kampioen. Daarnaast is de bond uitgever van reisgidsen. Ook verzorgt de ANWB de bewegwijzering op lokale en provinciale wegen.


(model)Treinen

Een trein is een verzameling gekoppelde krachtvoertuigen, rijtuigen en/of wagens wordt door spoorspecialisten alleen een trein genoemd als deze met een geplande tijd-plaatscombinatie (een "pad") onderweg is. Anderen zullen een stilstaande trein ook gewoon trein noemen.Een getrokken trein is een operationele combinatie van een of meer rijtuigen zonder voortbewegingsinstallatie in combinatie met een locomotief (of andere krachtbron met cabine). Een bijzondere vorm is de trek-duwtrein: een min of meer vaste eenheid van locomotief en rijtuigen, waarvan het laatste een stuurstand heeft vanwaar de locomotief met een door de trein lopende kabelverbinding op afstand bestuurd kan worden. Krachtvoertuigen beschikken over een eigen voortbewegingsinstallatie. Een locomotief wordt daarom als krachtvoertuig beschouwd. Een treinstel is een vaste eenheid, die bestaat uit een aantal rijtuigen met een stuurstand aan beide uiteinden. Door de permanente samenstelling en de aanwezigheid van een eigen aandrijving is een treinstel eveneens één krachtvoertuig. Met deze treinen vindt spoorvervoer plaats, in Nederland onder meer verzorgd door de Nederlandse Spoorwegen, Veolia, Connexxion, Syntus, Arriva en Railion.

 

Lego trein

gesloten overweg met passerende goederentrein station Horst-Sevenum

Modelspoorbaan

station Venlo - rangeerterrein

Treinen spreken reeds sinds generaties tot de verbeelding van velen. Het zijn meest mannen die zich aangetrokken voelen tot de treinenwereld in miniatuur. Dit treinbedrijf wordt voornamelijk binnenshuis bedreven, hoewel de grotere schalen soms ook geschikt zijn voor buitenshuis, met name als tuinspoor. De laatste jaren kennen deze grotere schalen heel wat bijval.

Voor modeltreinen worden diverse schaalverhoudingen gebruikt. De meeste schalen hebben een aanduiding in de vorm van een letter, een cijfer of een combinatie daarvan. De grote schalen hebben doorgaans een cijfer, de kleinere een letter. De schaal H0 (wat half nul betekent) vormt een overgang in dit systeem. Smalspoorvarianten van bepaalde schalen hebben vaak een e of een m als toevoeging. Meer modelspoorbanen zien? Klik hier: Kick Ridderbos


Fotoshoot 25 oktober 2008

Griendtsveen

Op 25 oktober '08 is er door fotograaf Jacco van de Kuilen een shoot gemaakt van mij en mijn Renault 19. Aanleiding was een artikel over de voorlopers van de Renault Mégane, geschreven door Tony Vos. Hij benaderde mij hiervoor wat betreft de Renault 19 en ik zei geen nee natuurlijk. Het artikel verscheen in het Renaultrijders blad C'est Renault winter 2008-2009, uitgegeven door Renault Nederland. De fotoshoot vond plaats in Griendtsveen met dit als resultaat:


Favoriete eten

Ik hou van eten en dus ook van lekker eten! Ik heb diverse favoriete hoofdgerechten, zoals hier onder te zien. Een tussendoortje ben ik ook niet vies van zoals chocolade, koek of chips.

Rode kool Frites Pizza
     
Pasta's Gebakken aardappelen Nasi
     

Op vakantie

Ik vind het fijn om op vakantie te kunnen gaan, en nu zelfs nog meer als vroeger. Vroeger had ik er iets minder de rust voor omdat ik altijd druk was met dingen om me heen te doen. Vrijwel jaarlijks ga ik samen met mijn gezin op vakantie, we kiezen elke keer weer voor een andere bestemming en zullen dus in principe nooit op de dezelfde plek terug komen. Wat ik wel ooit wil doen is een roadtrip maken langs alle landen en bestemmingen waar ik ook geweest ben. Traditie is altijd om een foto te maken bij het plaatsnaambord van onze vakantiebestemming.

    1987, Drenthe
     
1988, Putten, Veluwe, Nederland 1989, Andijk, Noord-Holland, Nederland 1990, Banholt, Limburg, Nederland
     
 1991, Bemelen, Valkenburg, Limburg, Nederland  1992, Noordwijk aan Zee, Nederland  1993, Noordwijk aan Zee, Nederland
     
1994, Platzl, Leutasch, Oostenrijk 1995, Pleguien, Bretagne, Frankrijk 1997, Bartholomäberg, Vorarlberg, Oostenrijk
     
1998, Vitré en Parijs, Frankrijk 1999, Alvor, Algarve, Portugal 2000, Bouloul, Swalmen, Nederland
     
2001, St. Germain sur Ay La Plage, Normandië, Frankrijk 2002, Orscholz, Mettlach, Saarland, Duitsland 2003, Vaals, Limburg, Nederland
     
2004, Den Burg, Texel, Nederland 2005, Giffaumont-Champaubert, Frankrijk 2007, Lombardsijde, Middelkerke, België
     
2008, Huanne Mont Martin, Frankrijk 2009, Den Osse, Zeeland, Nederland 2010, St. Nicolas des Biefs, Frankrijk
     
2012, Gandspette, Frankrijk 2013, La Roquette sur Siagne, Frankrijk 2014, Grandfresnoy, Frankrijk
     
2015, Strotzbüsch, Duitsland 2016, Liouc, Frankrijk 2017, Ertl, Oostenrijk

Uitstapjes

1981 1987 1988
Phantasialand, Brühl Autorai

ETC-show 13 augustus

Bedrijfsautorai

Truckstar Festival 25 & 26 juni Zandvoort

EVC 3-jaar 7 augustus

HTC Truckshow 27 & 28 augustus

     
1989 1990 1991
EVC 4-jaar show 29 juli Open dag Maessen Mechanisatie Grashoek do 15 februari

EVC 5-jaar show

Concert Normaal, 18 april

EVC 6-jaar show, 18 augustus

Logistica beurs Utrecht, 6 november

     
1992 1993 1994
Concert Normaal, Kronenberg, 3 april

EVC 7-jaar show, 6 september

Madurodam

EVC 8-jaar show BedrijfsautoRAI, 10 februari

Truckshow HTC

Motorshow Essen, 15 november

     
1995 1996 1997
  HMT Kronenberg Rowwen Hèze, 2 augustus

Truckshow Liessel, 17 augustus

GP Luxemburg, Nürburgring, 28 september

25 jaar Lemmen mechanisatie Renault Agriculture Heythuysen, 19 oktober

(Truckstar eindejaarsbeurs, 28 december)

     
1998 1999 2000
100 jaar Renault Bosbad Hoeven, 5 september

100 jaar Renault Parijs, 23 mei

Franse autodag Baarlo, 20 september

Japanse autodag Baarlo

Truckshow Liessel

  "Renault Open"

Renault Agriculture Biddinghuizen, 14 januari

Bedrijfsautorai
     
2001 2002 2003
GP Europa, Nürburgring, 24 juni

Bryan Adams concert, 13 november

   
2004 2005 2006
     
2007 2008 2009
  Madurodam
     
2010 2011 2012
     
2013 2014 2015
     
2016 2017  
     
 

autotron

 

 Wat ik allemaal zoal verzameld heb

Van kleins af aan ontstonden er interesses in de meest uiteenlopende zaken. Speelgoed en folders van Britains, Siku, Corgi, Majorette, Italeri, Revell en Heller. LP's, singles, cd's, video en dvd-opnames. Boeken, strips en tijdschriften. Folders en gadgets van auto's, vrachtwagens en tractoren. Postzegels, posters enz.

Ik was denk ik ongeveer 10 jaar oud toen ik voor het eerst echt de speelgoedwinkels ging bezoeken, eerst samen met mijn vader en moeder,later vele malen alleen. Wegdromend bij al dat moois wat er stond, en altijd vragen naar folders en catalogi kon ik thuis lekker nagenieten van deze spullen. Zo gauw als ik van mijn zakgeld of van mijn geld dat ik met werken verdiende voldoende had gespaard kocht ik weer iets waar ik al maanden van droomde. Van miniatuur auto's tot lego en van modelbouwspullen tot lp's en singletjes. Veel van die foldertjes heb ik nog bewaard, hetzij enigszins verfrommeld of verknipt, maar het herinerd mij terug aan die tijd. Wat ik zoal verzameld heb zie je in dit blok...

 Folders van speelgoed fabrikanten....

  Truckstar 

Stripboeken

 

O.a: Agent 327, De Brokkenmakers, Niky, Taxi girl, Michel Vaillant, Familie Doorzon, FC Knudde, Franka & Sjef van Oekel

 
Sjef van Oekel: auto's uit de strips in miniatuur

 

Lego

     

tijdschriften

auto, tractor, vrachtauto, autosport boeken

Naslagwerken

 

Auf Achse

Auf Achse? Waren dat niet die twee truckers die de hele wereld rond reden met hun vrachtwagens? Jazeker, het begon allemaal eind jaren '70 toen Franz Meersdonck en Günther Willers met hun Mercedes 1628 en Volvo F12 onderweg gingen naar het Midden-oosten. Vele andere landen en vrachtwagens zouden nog volgen. In totaal zijn er ongeveer 85 afleveringen gemaakt en de serie heeft tot halverwege de jaren '90 gespeeld, later ook met andere hoofdrolspelers. Als je alle afleveringen hebt gezien heb je een complete wereldreis gemaakt. Inmiddels is er begonnen met het uitgeven van een DVD-collectie met deze afleveringen. Je kan die bestellen op de volgende Duitse site:  www.amazon.de

Manfred Krug

als

Franz Meersdonck   -->

Rüdiger Kirschstein

als

<--   Günther Willers

Inmiddels heb ik zelf de gehele Auf Achse Dvd-collectie compleet verzameld, inclusief opbergdoos.

Het zijn toch echt mijn jeugdhelden zeg die gasten van Auf Achse, daarom wilde ik later chauffeur worden, in werkelijkheid is het leven van de chauffeur in deze tijd wel een stuk hectischer helaas, maar af en toe lekker wegdromen bij deze geweldige TV-serie vind ik heerlijk. Ook de muziek keuze tijdens de serie is geweldig, The Eagles, JJ Cale en Adriano Celentano geven mij kippevel!


Radio

Ik heb bijna altijd de radio aanstaan. Ik kan gewoon bijna niet zonder radio. Ik ben een ontzettend grote muziekliefhebber, maar ik wil ook graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws, het weer en het verkeer. Via mijn favoriete radio stations krijg ik te horen wat ik wil horen en mocht er een keer echt niks op zijn dan slinger ik een cd of mp3 in mijn radio en kan ik weer uren genieten van mijn favoriete muziek.


Radiozenders

NPO Radio 2 is eigenlijk mijn meest favoriete radiozender. Op dit station vind ik echt de ideale combinatie van muziek. All-tme hits, minder bekende cd-tracks en de beste muziek van vandaag gecombineerd met goede en leuke DJ's. Verder luister ik ook naar NPO Radio 5, 3FM en Arrow CLassis Rock.

 

Arrow classic rock radio is een zender die enkel en alleen de beste rock muziek uitzend, vrijwel non-stop hoor je de mooiste klassiekers gecombineerd met de beste rockhits van vandaag. Op de kabel, DAB+ en via internet te ontvangen.

 


Radioprogramma's en DJ's

Ronflonflon met Wim T. Schippers alias Jaques Plafond"Ronflonflon met Jacques Plafond" is een radioprogramma van de VPRO, uitgezonden tussen 10 oktober 1984 en 1 januari 1991 iedere woensdagmiddag op Hilversum 3. Muziek, jingles & tunes, typetjes, gesprekken, gastsprekers, poezie, tips en chaos zijn de ingredienten van dit programma

Ronflonflon

Jacques Plafond

Sander de Heer

 

 Ruud de Wild

Jeroen Kijk in de Vegte

Gerard Ekdom

 Hyves

Michiel Veenstra

Cobus Boscha

Paul Rabbering

Giel Beelen

 Eddy Zoey


His Master's Voice

HMV (afkorting van His Master's Voice) was een Brits platenlabel (eigendom van EMI) en tevens de naam van een Brits/Canadese keten van platen- en boekenwinkels. Het platenlabel is al sinds de jaren '80 niet meer actief, maar de winkelketens bestaan nog.
HMV is bekend vanwege het opvallende beeldmerk: een hondje, Nipper genaamd, dat zijn oren bij een luidspreker van een ouderwetse grammofoon houdt. Volgens de overlevering luisterde hij op dat moment naar de stem van zijn baasje - "His master's voice", dus. Het beeldmerk is eind 19e eeuw ontworpen door de Britse kunstenaar Francis Barraud. Het werd in 1899 aangekocht door The Gramophone Company in Groot-Brittannië, de voorloper van het huidige EMI, maar het beeldmerk werd pas tien jaar later gebruikt op de platenlabels van de platenmaatschappij.

 

TV programma's, series en films

Transport, 1983, drama-serie

Nederlandse drama TV serie over het wel een wee van twee Nederlandse en twee Belgische vrachtwagenchauffeurs. Een aantal vrachtwagen-chauffeurs heeft elk zo hun problemen. Henk is ambitieus en wil een eigen bedrijf. Hij heeft een relatie met serveerster Marion die vastloopt als zijn truck wordt gestolen. Jan is gestopt met rijden maar als hij weer wil beginnen gaat zijn vrouw met hun dochter ervandoor. Gusta is een vriendin van zijn vrouw en de vrouw van Marcel, een Belgisch chauffeur die Jan meeneemt op de trips. Hij heeft een bedrijf dat klanten nodig heeft. Zijn zoon doet of het bedrijf van hem is. Chauffeur Leo gebruikt zijn truck om drugs te smokkelen en Rob, een Italië-rijder, ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt.

Uitgezonden in 1983 door de VARA

 

 
 

 


Op zoek naar Yolanda

Opzoek naar Yolanda was een Nederlandse televisieserie van de VPRO van Wim T. Schippers uit 1984 De serie bestond uit 6 afleveringen die zijn uitgezonden van 7 oktober tot 16 december 1984.

De fotograaf Rik Rollinga (Kenneth Herdigein) ziet op het station in Baarn een meisje lopen en neemt snel een foto. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op dit meisje, noemt haar Yolanda en gaat naar haar op zoek, waarbij hij in allerlei tragikomische situaties belandt. Op zijn zoektocht komt hij oude en nieuwe types tegen uit de stal van Schippers..

refrein:
Op zoek naar Yolanda, Yolanda is zijn leven
Op zoek naar Yolanda om haar zijn liefde te geven
De kans is maar klein dat ze ooit samen zullen zijn
Toch blijft hij op zoek, op zoek, op zoek naar Yolanda

Het is nogal koud voor de tijd van het jaar
Maar hij krijgt het ineens warm en dat komt door haar
Het is op het perron van dat kleine station
Waar hij wordt getroffen, waar alles begon
O was hij maar meteen op haar afgegaan
Waarom is hij daar toch als versteend blijven staan
Ze kijken elkaar aan, ze is ineens verdwenen
net zo snel weg, als ze is verschenen

refrein

Met zijn ziel onder zijn arm is hij weggelopen
Hoe lang houdt hij het vol, hoelang durft hij hopen
Op een weerzien met Yolanda, want zo noemt hij haar
Is zij slechts een droom, is het allemaal niet waar
Maar als zij niet bestaat, naar wie is hij dan op zoek
Wie verwacht hij te omarmen achter iedere hoek
O, ze hebben het zo fijn in zijn vele dromen
Zijn die soms te mooi om ooit uit te kunnen komen

refrein

Soms denkt hij heel even, was het maar niet gebeurd
Die ontmoeting met haar heeft zijn leven verscheurd
Waarom werden zij verliefd als ze elkaar nooit meer zullen zien
Moet dit echt zo zijn, is dat hun lot misschien
Maar hij wil en hij kan daarin niet berusten
Na al die zoete dromen waarin zij elkander kusten
Want zij is even gek van hem als hij dat is van haar
O dat weet hij zeker, 't is geen droom, het is echt waar

refrein


We zijn weer thuis

We Zijn Weer Thuis is een televisieserie uitgezonden van 1989 tot 1994 door de VPRO. De serie is geschreven door Wim T. Schippers en de regie is in handen van Ellen Jens. In oktober 2007 is de serie uitgebracht op DVD

De weduwe Nel van der Hoed-Smulders beschikt over een fortuin, een aantal miljoenen uit de nalatenschap van de vader van haar jongste zoon Thijs. De oudere zoons Simon en Govert mogen het huis niet verlaten zonder toestemming van Nel want dan verspelen zij hun erfenis van 1 miljoen. Thijs is de enige die zonder voorwaarden over zijn erfenis kan beschikken, maar zijn kinderlijkheid houdt hem ook in het ouderlijk huis. Notaris Henk Born beheert, tussen het betasten van vrouwen door, het familiefortuin op dubieuze wijze. Simon houdt zich bezig met schrijven, intellectuele taalgrappen maken en eveneens vrouwen betasten. Govert probeert een bloeiend computerbedrijf op te zetten. Thijs is voornamelijk bezig met kinderlijke bevliegingen, eten en het slachtoffer zijn van oudere mannen die op jongetjes vallen.


Austin Powers

 

international man of mystery. the spy who shagged me, wanna shag? Oh behave, whahahaha! Groovy baby!


Pinky & The Brain

Tonight at 6, we take over the world!

 Okay boss!


Muppets

De Muppets zijn een creatie van Jim Henson. De term is afgeleid van de Engelse woorden marionette en puppets. Beide termen betekenen ongeveer hetzelfde: een pop die bewogen wordt door bijvoorbeeld touwtjes, een hand of iets dergelijks.

De poppen werden in eerste instantie door Jim Henson zelf bedacht en gemaakt, maar werden vervolmaakt door de poppenmaker Don Sahlin. Met deze poppen werden er verschillende projecten op poten gezet: Sam and Friends (1955-1961), Sesame Street (1969-heden), De Freggels (1983-1987), Muppet Babies (1984-1991), The Jim Henson Hour (1989), The Secret Life of Toys (1994-1996) en Muppets Tonight (1996-1998).

De Muppets zijn echter vooral bekend van The Muppet Show (1976-1981). In deze komische televisieserie hebben de Muppets hun eigen theater waarin zijzelf optreden en daarnaast in elke aflevering een gastoptreden hebben van een of meerdere beroemdheden. De show wordt gepresenteerd door Kermit de Kikker en bekritiseerd door de oudjes Statler en Waldorf.


Southpark

De serie gaat over de surrealistische avonturen van vier kinderen: Stan Marsh, Kyle Broflovski, Kenny McCormick en Eric Cartman. Ze wonen in het bergdorpje South Park in de staat Colorado en zijn al jaren boezemvrienden (hoewel Cartman vaak op gespannen voet staat met Kyle). De vier maken in hun omgeving de vreemdste gebeurtenissen mee, variërend van zaken als problemen op school of thuis tot natuurrampen en bovennatuurlijke of buitenaardse bedreigingen.

South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen. De meeste afleveringen zijn een satire op de (Amerikaanse) samenleving, beroemdheden en/of onderwerpen die het nieuws beheersen. De tekenfilm is gericht op tieners en volwassenen, en niet op kinderen: geweld, grof taalgebruik en referenties aan seksueel gedrag worden zelden geschuwd 


Buurman & Buurman

Buurman en buurman (oorspronkelijk Pat a Mat) is een Tsjechische poppen-animatieserie van Lubomír Beneš over twee buurmannen.

Eerst werd de serie door de NCRV zonder begeleidende stemmen op de buis gebracht onder de titel De twee stuntels. Later werd Pat & Mat onder de Nederlandse titel Buurman en buurman door de VPRO uitgezonden in diverse kinderprogramma's waaronder Bij Nieuwegein rechtsaf en Villa Achterwerk. De stemmen in deze Nederlandstalige versie worden verzorgd door Kees Prins en Simon van Leeuwen.

In elke aflevering klussen beide buurmannen, alleen gaat dit vaak op een grappige manier volkomen de mist in. Wanneer ze bijvoorbeeld een klein gat in het dak willen repareren wordt dit gat steeds groter. Gelukkig weten ze op het eind altijd een oplossing voor hun probleem te vinden, waarna ze enthousiast "A je to!" (Tsjechisch voor "En dat is het") roepen. In de Nederlandse vertaling bleef deze kreet gehandhaafd, ook wel eens als: "Zoals de Tsjechen zeggen: A je to!"

In de Nederlandse versie praten de twee buurmannen, dit is niet zo in de andere talen.


Sjakie en de chocoladefabriek

Willy Wonka's  chocolate factory

Sjakie en de chocoladefabriek (Engelse titel Charlie and the Chocolate Factory) is een kinderboek van de Engelse schrijver Roald Dahl, oorspronkelijk uitgebracht in 1964. Het boek wordt vaak gezien als een van de beste kinderboeken van de 20e eeuw.

Het boek is tweemaal verfilmd, te weten in 1971 als Willy Wonka & the Chocolate Factory. Deze film werd geregisseerd door Mel Stuart, met o.a. Gene Wilder in de hoofdrol en in 2005 als Charlie and the Chocolate Factory. Deze film werd geregisseerd door Tim Burton, met o.a. Johnny Depp en Freddie Highmore in de hoofdrollen.


 
 

Pieter Post

Laurel & Hardy
  Pieter Post is een Britse kinderserie over de postbode Pieter Post. De originele naam van de hoofdpersoon en de serie is Postman Pat. Het verhaal speelt zich af in het (fictieve) dorp in Yorkshire, Groenbeek (Greendale), dat is gebaseerd op het bestaande dorp Longsleddale in Cumbria. Er wordt ook gerefereerd aan een grote stad: Groterdam.
Laurel en Hardy, of Stan en Ollie zoals ze ook wel worden genoemd, waren een Brits-Amerikaans komisch duo uit de eerste helft van de twintigste eeuw. In het Nederlands hebben ze de bijnaam de Dikke en de Dunne.

Laurel en Hardy vormden een van de populairste komische duo's uit de filmgeschiedenis. Beiden hadden al een solocarrière achter de rug voordat zij in 1927 voor het eerst echt gingen samenwerken. Pas als duo werden zij werkelijk beroemd. Samen maakten zij tussen 1927 en 1951 106 korte en lange films.

Stan Laurel stierf op 23 februari 1965; Oliver Hardy op 7 augustus 1957

 
 

Nu we er toch zijn

Lotte

  Nu we er toch zijn is een televisieprogramma van de Nederlandse omroep BNN. In dit programma gaan Filemon Wesselink, cameraman François en geluidsman Linray diverse Nederlandse gemeenten af om de gastvrijheid te onderzoeken. Van 2004 tot en met 2009 werd het programma gepresenteerd door Eddy Zoëy, vergezeld door cameraman Jasper en geluidsman Arjan. Dit trio stopte doordat Eddy begin 2009 de overstap maakte naar RTL. Vanaf januari 2011 presenteert Sophie Hilbrand het programma.
Lotte is een Nederlandse telenovelle. De televisieserie werd uitgezonden door de Nederlandse televisiezender Talpa.

De serie Lotte (bedacht en gesponsord door mediamagnaat John de Mol) is gebaseerd op de Colombiaanse telenovelle Yo soy Betty, la fea. Letterlijk vertaald betekent dat 'Ik ben Betty, de lelijke'. Lotte is reeds in verschillende landen, waaronder Duitsland (Verliebt in Berlin), Amerika (Ugly Betty), en België (Sara), een succes. De serie draait om Lotte Pronk, een jonge vrouw van bescheiden afkomst. Ze is een briljante bedrijfseconome, cum laude afgestudeerd en met een gouden hart. Lotte’s grootste gebrek is dat ze lelijk is. Daarom kijkt niemand naar haar. Ze heeft aan den lijve ondervonden dat romantiek voor haar alleen iets is om van te dromen. Alles verandert wanneer ze op een dag gaat solliciteren bij het modeconcern Emoda in Zaandrecht. Daar ontmoet ze Vico Maesland, de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt

Tegen alle verwachtingen in zal dit lelijke meisje in de glamourwereld successen oogsten waarop niemand ooit had gerekend. Maar voor haarzelf staat er meer op het spel als ze op zekere dag beslist haar droom waar te maken en voor de liefde van haar leven te gaan. Hoewel ze aan het begin van de serie `zo lelijk is als de nacht` is, groeit ze gaande uit tot een heuse `zwaan`.

 

The young ones

 

Toen was geluk heel gewoon

The Young Ones was een Britse sitcom over vier mannelijke studenten die in één huis wonen. De serie is opgenomen tussen 1982 en 1984 voor de BBC. Het programma combineerde satire, absurde humor, anarchie, sketches en muzikale optredens. De serie viel op door de, zeker in die tijd, gewelddadige humor: de huisgenoten sloegen elkaar regelmatig met spullen binnen handbereik.   Toen was geluk heel gewoon is een Nederlandse televisieserie die werd uitgezonden door de KRO tussen 2 januari 1994 en 3 juni 2009. De serie won in 1999 de Gouden Televizier-Ring. Aanvankelijk speelde de serie zich af in het Rotterdam-Zuid van eind jaren vijftig. De eerste aflevering speelt in het jaar 1959. In de beginjaren was de serie duidelijk trager van karakter dan in de latere jaren omdat deze aflevering vertalingen waren van de Honeymooners. Vanaf 1996 schreven Cox en Pleijsier de afleveringen zelf en werd het tempo hoger en sommige karakters excentrieker. Zo was Simon in het begin nogal een sullig type terwijl hij later geslepen was. Harmsen was in het begin een vrij kleurloze directeur. Uiteindelijk speelt de laatste aflevering in 1974

 Der Fahnder

De Kluizenaar (Skrotnisse)

Thomas

Der Fahnder is een misdaadserie die op de tv werd uitgezonden van 1985 tot 2005. In Nederland werd de serie door de VARA uitgezonden onder de titel De Speurder. Zweedse poppenserie over een vader en zijn zoon die een autosloperij hebben en bevriend zijn met een kluizenaar  
     
     
     

 

Theo gegen den Rest der Welt

 

met Marius Müller-Westernhagen, Horst Bergmann en Peter Berling

Theo en Enno steken zich diep in de schulden bij de aanschaf van een schitterende 38-tonner die zij zo snel mogelijk proberen af te betalen met het rijden van zwarte vrachtjes, waarna hun trotse bezit wordt gestolen. Samen met een studente reizen ze het gevaarte tot in Italië achterna.

 

  Artiesten & Kunstenaars 

Van Kooten en de Bie

Wim T. Schippers 

biografie biografie 2

Willem Theodoor Schippers (Groningen, 1 juli 1942) is een Nederlands programmamaker, acteur, stemacteur, schrijver, presentator en beeldend kunstenaar. Zijn beeldende kunst heeft verwantschap met Fluxus, popart en conceptuele kunst. Als theatermaker maakt hij gebruik van humor en absurditeit. Als schrijver creëert hij vaak nieuwe woorden.

Veel televisiekijkers kennen hem van de controversiële uitzendingen die hij tijdens de jaren 60 en 70 maakte, zoals Hoepla en De Fred Hachéshow met de bekende personages als Fred Haché, Barend Servet en Sjef van Oekel. De radioluisteraar kent hem van het Radio 3-programma Ronflonflon avec Jacques Plafond. De jeugd herkent hem aan zijn stemgeluid: hij spreekt de stem in van onder meer Ernie, Graaf Tel en Kermit de Kikker in Sesamstraat.

 

 

Theo van den Boogaard 

Theo van den Boogaard (Castricum, 25 maart 1948) is een Nederlands striptekenaar, vooral bekend van de Sjef van Oekel-strips, -naar de creatie van Wim T. Schippers.

Dolf Brouwers alias Sjef van Oekel Biografie en discografie 

 

 

Adolphus (Dolf) Brouwers (Utrecht, 31 augustus 1912 Den Haag, 23 september 1997) was een Nederlands operazanger en komiek. Hij werd op zestigjarige leeftijd ontdekt door Wim T. Schippers en groeide als Sjef van Oekel uit tot hoofdrolspeler in een televisieprogramma van Schippers en in een reeks stripverhalen, getekend door Theo van den Boogaard.

Wikipedia biografie

Tina Trucker 

 

Henk Wijngaard

Henk Wijngaard werd geboren als zoon van een uit Frankrijk gevluchte moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Al op jonge leeftijd was hij met muziek bezig. Op zijn 14e verjaardag kreeg hij een gitaar van zijn moeder. Hij was aanvankelijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur.[1] Zijn bijrijder vroeg waarom hij geen liedjes over vrachtwagenchauffeurs schreef. Door mee te doen aan talentenjachten kreeg Wijngaard een contract bij platenmaatschappij Telstar.


© 2006-2018 Eddy Lenders Nederland - www.eddylenders.nl


Homepage|Hobby|Interesses|Leefomgeving|Werk|Snapshots|Fotoalbum |Links

Bedankt voor uw bijdrage!