Hier adverteren? Vraag naar de mogelijkheden: klik hier!

 

 
Homepage Restauratie Schaalmodel Carrosserie Chassis Overige Gastenboek E-mail
Ontwerp Op weg De R-serie Interieur Aandrijflijn Links Fotoboek
 

RENAULT "R"-SERIE

 

Alles over de Renault R-serie en mijn Renault R340ti "Renaultoloog"


Welkom op deze website die helemaal in het teken staat van mijn favoriete vrachtwagen allertijden; de Renault R-serie. Op deze site vind je alles over mijn eigen Renault R340ti uit 1993 en vind je eigenlijk alles terug over de historie van de Renault R-serie en wat er allemaal mee te maken heeft.technische gegevens van de Renault R340ti

(klik op de afbeelding:)

Rijden in een eigen vrachtwagen, dat is een van kinds af aan al gekoesterde droom. Al heel jong was ik gefascineerd door alles wat wielen had en ik kende al heel vroeg  meerdere automerken uit mijn hoofd. Nooit raakte ik uitgespeeld met mijn speelgoedautootjes. Al snel groeide mijn belangstelling uit naar de vrachtwagens en was ik er zeker van dat ik "later" vrachtwagenchauffeur zou worden. Ik keek graag naar de Duitse serie "Auf Achse" wat mij een prachtig beeld gaf van het leven als chauffeur. De werkelijkheid van het chauffeursleven bleek toch wel iets anders te zijn, maar tegenvallen deed het niet. Ik haalde het groot rijbewijs op mijn 19e en sinds die tijd ben ik chauffeur. Ik heb met allerlei voertuigen gereden; motorwagen, motorwagen met aanhanger en trekker met oplegger. Ik denk dat ik nog een hele tijd chauffeur zal blijven, misschien wel voor de rest van mijn leven. Prima!

Een eigen vrachtwagen; dat is iets wat ik nu eindelijk heb gerealiseerd; een uitgebreid verslag hiervan vind je op deze website. De keus was eigenlijk heel eenvoudig voor mij; ik wilde graag in mijn eigen favoriete vrachtwagen aller tijden gaan rijden: een Renault uit de R-serie. Op deze website beschrijf ik van het begin tot heden hoe ik mijn droom heb gerealiseerd. Als eerste begon ik met het maken van diverse ontwerpen, vervolgens ben ik van deze ontwerpen schaalmodellen gaan maken o.a. in de schaal 1:24 en van Lego. Ik heb in juli 2009 een Renault R-serie trekker gekocht, de VT-36-XB uit 1993. Na een restauratieperiode van dik 1000 uur in ruim 2 jaar tijd kan ik zeggen dat het eindresultaat boven verwachting mooi is geworden. Ik ga nu o.a. deelnemen aan truckshows en truckruns en hopenlijk ooit mijn ultieme droom waarmaken; met mijn gezin de wereld over te rijden in mijn R340ti liefst met een motorhome trailer erachter…...in de voetsporen van "Auf Achse”.


De R340ti voor en na de restauratie...


Inspectie bij Renault Trucks Tegelen

Op zaterdag 3 oktober 2009 ging ik met de R340 voor een grondige inspectiebeurt naar de Renault Trucks dealer in Tegelen. De bevindingen waren zeer positief. Het werd uiteindelijk een soort van voor-APK waaruit bleek dat om deze APK te krijgen alleen een stuurstang en alle 6 de banden vervangen dienden te worden. Dat van die banden was al duidelijk inmiddels, dat had ik al meteen gezien. Voor de rest waren er geen noemenswaardige technische mankementen.

   

In de media

De Renault R340ti in Losange Magazine nr. 25, 2013

 

 

De Renaultoloog staat weer in Truckstar! Klik op de foto's om het Truckstar artikel terug te lezen. Februari 2013


©2007-2024 Renaultoloog - Eddy Lenders - Nederland - www.eddylenders.nl

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Homepage|Ontwerp|Restauratie|Op weg|Schaalmodel|De R-serie|Carrosserie|Interieur|Chassis|Aandrijflijn|Overige|Links|Gastenboek|Fotoboek

     

Hier adverteren? Vraag naar de mogelijkheden: klik hier!